home | programma 2018 | het gebied | links | contact
 

 

Workshop Waddenklei

Voor zowel volwassenen als voor een kinderfeestje
Duur: 1 dagdeel. waddenklei - workshop

Tijdens de workshop klei gaan we kijken rond het wad hoe klei ontstaat en horen we hoe Nederland is gevormd door kleideeltjes die van de bergen afkomen en met de rivieren zijn meegestroomd. Waar het water botst, zoals waar de rivier in zee komt, gaat de stroming uit het water en bezinkt het slik, oftewel klei. Precies het verhaal dat we iedere dag met wadlopen vertellen! Daarna bezoeken we de Middeleeuwse kerk, die gemaakt is van vroege bakstenen. Rond 1200 werden in het klooster Klaarkamp bij Rinzumageest de eerste bakstenen in deze regio gemaakt. We horen hoe klei de basis is van ons landschap, wat ook de reden is dat hier tot voor kort ook steenfabrieken hebben gestaan.

Na deze excursie gaan we aan de slag met deze waddenklei. Onder leiding van een keramiste kan iedereen zijn of haar eigen werk maken. Bijvoorbeeld een middeleeuws potje, een figuurtje of een versiering voor in de kerstboom. De kleiwerkjes moeten drogen en kunnen twee weken later worden opgehaald of worden opgestuurd.

erwtensoepBij mooi weer kunnen we buiten zitten, maar in de winter kunnen we uitwijken naar ons warme kerklokaal, dat overigens ook van oude bakstenen is gemaakt. Tussen de bedrijven is er warme chocolademelk bij een zelfgemaakte appeltaart en we sluiten af met zelfgemaakte al dan niet vegetarische erwtensoep.

Plaats: Achterwei 1 in Paesens.
Dagelijks op ieder tijdstip mogelijk voor tenminste zeven personen.
Prijs: €25,00 Kinderen €10,00.

(De draaitafel in deze video wordt niet gebruikt tijdens de workshop)

Waddenklei-excursie
Het is ook mogelijk een waddenklei-excursie mee te maken waarbij je de klei mee naar huis neemt. De prijs wordt dan 7 euro voor volwassenen en 4,00 euro voor kinderen tot twaalf jaar. Kinderen onder de vier gaan gratis mee.

 


waddenklei workshop


waddenklei - workshop

 Deze site is een initiatief van Oan 'e DykDeze site is ontworpen en
gemaakt door Logoshop